9 Nisan 2023 Pazar

DÜNYA BİTKİ FAUNASI HAKKINDA ŞAŞIRTICI BİLGİLER

 



Dünya genelinde yaklaşık 391.000 bitki türü bulunmaktadır.


İki tür bitki, Ginkgo biloba ve Welwitschia mirabilis, dünyada kalan son örnekleri olan bir bitki familyasına aittir.


Dünya üzerindeki bitkilerin %90'ından fazlası, toprak altında köklerinde simbiyotik bir ilişki içinde olduğu mikroorganizmalarla birlikte yaşamaktadır.


Bambu, dünyanın en hızlı büyüyen bitkilerinden biridir. Bazı türler günde 1 metre kadar büyüyebilir.


Titan arumsu bitkisi, dünyanın en büyük çiçeklerinden biridir. Çiçeği yaklaşık 3 metre boyunda ve kötü bir koku yayarak sinekleri çeker.


Dünya üzerindeki en yaşlı bitki, 4.800 yaşında olan bir ağaçtır. Bu ağaç, İsveç'teki Dalarna bölgesindeki Fulufjället Dağı'nda bulunmaktadır.


Sibirya karaçamı, dünyanın en geniş dağılımlı ağacıdır. 13.000.000 km²'ye yayılmış olan bu ağaç, dünyanın en soğuk bölgelerinde bile hayatta kalabilir.


Dünya üzerindeki en zehirli bitki, hemlock adı verilen zehirli bir bitkidir. Bu bitki, tarih boyunca birçok kişinin ölümüne neden olmuştur.


Dünya üzerindeki en uzun yaşayan bitki, Kaliforniya'da bulunan bir çalı türü olan sarı çamurdan çalısıdır. Bu bitki, yaklaşık 13.000 yaşındadır.


Amazon ormanları, dünyadaki bitki türlerinin yaklaşık %10'unu barındırmaktadır. Bunların çoğu henüz keşfedilmemiş türlerdir.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KALANŞO ÇİÇEĞİ

         Kalanchoe, çok yıllık ve genellikle saksı bitkisi olarak yetiştirilen, hoş görünümlü bir bitkidir. Renkli çiçekleri ile tanınan Kal...