28 Mayıs 2022 Cumartesi

Kanlı Bıçaklı Müttefikler : Rusya ve Çin🟦🟥

 


Rusya ve Çin arasındaki dengeli  ve stratejik müttefikliğinin örneği geçtiğimiz günlerde , 2022 yılının Mayıs ayında yapılan ortak askeri stratejik tatbikatta bir kez daha gördük. Özellikle iki ülkenin hava kuvvetlerinin savaş uçakları yan yana uçuşla sözde Batı'ya ve ABD'ye gözdağı vermektedirler. Şu anda dünyanın her yerindeki dengesiz ve düzensiz hayat standartları , savaş , kıtlık , salgın ;  huzursuz ve mutsuz insan sayısı giderek arttırmıştır. Ülkelerde aynı şekilde saldırgan , agresif ve gergin bir pozisyonda sanki büyük bir  dünya savaşı öncesi hazırlıklar yapılmakta gibi gözüküyor. Bu savaşın iki büyük aktörü Çin ve Rusya'dır. 

Rusya'nın Ukrayna'da planları tutmamış gözüküyor. Belki tutmaması bile bir plan dahilinde olabilir mi? Bence olabilir. Çin ,  kış olimpiyatlarını bitirmesiyle , Putin planını harekete geçirmiştir. Çin'in 2021 senesi içerisinde vatandaşlarına gıda stoku yapın demesi hem bugünleri tahmin etmesi veya senaryoyu bilmesinden kaynaklı olabilir. 

Şunu unutmayalım Rusya ve Çin her zaman komünist çizgi üzerinde kardeş ve sırt sırta vermiş gözüküp, açıklamalar yapsa bile tarih boyunca büyük savaşlarda karşı karşıya olmuşlardır. Rusya en kötü dönemlerinde bile mesela Soğuk savaş döneminde bile ticari ilişkiler başta olmak üzere yoğun şekilde hem Avrupa hem ABD ile devam etmiştir.  Fakat o dönemin medyasında  insanlara çok kötü savaş geliyor veya yarın sabah Sovyetler ve ABD savaşacak gibi korku pompalanmıştır. Rusya  ne kadar Çin'le el ele olsa da , Batı'ya bir hat ile bağlıdır ve Batı'da aynı şekilde Rusya'ya bağlıdır. Kısaca 2 sene veya 3 sene ne zaman olursa olsun 3. Dünya savaşında yine aynı şekilde başka saflarda olacaktır. Dünyadaki Küresel düzen bunu gerektirmektedir. Yeni Dünya düzeninin bugünlerde ağır sancılarını geçiren dünya ileride çok daha ağır şeyler yaşayacaktır ve önceki savaşlardan daha çok kan , gözyaşı ve ölüm olacaktır.




En fazla ileriye giden ok, en çok geriye çekilmiş yaydan çıkar.🏹

Çin Atasözü⛩

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KALANŞO ÇİÇEĞİ

         Kalanchoe, çok yıllık ve genellikle saksı bitkisi olarak yetiştirilen, hoş görünümlü bir bitkidir. Renkli çiçekleri ile tanınan Kal...