17 Haziran 2022 Cuma

PALETLİ BİLGİSAYAR : KF51 PANTER ANA MUHAREBE TANKI




      Almanya'nın geçtiğimiz günlerde tanıttığı kendi tabirimle paletli bilgisayar olan bu ana muharebe tankı yeni nesil teknolojileriyle yeni nesil savaşlarda kendini gösterecek. Almanya'nın özellikle ağır sanayisine bağlı olarak savunma sanayisinin gelişmiş durumda olduğunu biliyoruz. Geçmişten gelen müthiş sanayisiyle ve son teknolojik yeniliklerle yapılan canavarın bazı özellikleri:


FİRMA :RHEINMETALL

   130 mm Geleceğin Topu Sistemi (FGS) ve optimize edilmiş sensörden atıcıya bağlantılar ile rakipsiz ölümcüllük üstünlüğü.


   Aktif, reaktif ve pasif koruma ve özel bir üst saldırı koruma sistemi ile birlikte platform içi ve dışı sensörlerin entegre bir hayatta kalma konseptini benimseyen ilk MBT.


    Bir MBT için ilk: Panter, NGVA standardına uygun bir dijital mimari etrafında tasarlanmıştır. Bu, gelecekteki karar desteği ve otomasyon sistemleri için kilit etkinleştiricidir.


Sadece 59 tonluk savaş ağırlığı, mevcut sistemlerden çok daha fazla hareketlilik sağlar.


Panter, üç kişilik bir mürettebat için tasarlanmıştır ve gelecekteki kuvvet yapılarını azaltılmış sayıda askerle desteklemektedir.


 Şaside, biri sürücüye adanmış ve isteğe bağlı bir istasyon bir bölük komutanına, bir drone operatörüne veya bir kanatçı pilotuna adanmış iki mürettebat istasyonu bulunur.

Menzil: > 500 km






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KALANŞO ÇİÇEĞİ

         Kalanchoe, çok yıllık ve genellikle saksı bitkisi olarak yetiştirilen, hoş görünümlü bir bitkidir. Renkli çiçekleri ile tanınan Kal...