26 Mart 2022 Cumartesi

Küresel Hediye: Mülkiyetsiz Dünya' ya Hazır mısınız? / KANAL TANITIM VİDEOSU

 2020 yılında başlayan salgın süreciyle tüm insanlık ellerindeki stokları çok az üretim dengeleriyle kullandılar. Salgın sonrası küresel normalleşme süreci başarılı geçmedi. Yaşanan kapanmaların faturaları ülkelere taleplere yetişememe ve üretilen ürününde daha pahalı satışına neden oldu. Piyasada bulunan bazı ürünlerin stokçuluğu yapanları katmadan bunları söyledim. Ayrıca hem ülkemizde hem de dünyada  çok fazla fırsatçı insan vardır. Bize hediye edilen "Mülkiyetsizlik" fikrinin yapıtaşları birer birer döşenmesiyle günümüz şartları oluşturulmuştur. Bu olaylar zincir gibi birbirine bağlı halkalardan oluşur. Geçtiğimiz sene 31  Ekim tarihinde yapılan BM İklim Değişikliği Konferansı ile 197 ülkenin küresel ısınma ve sera gazı salınımını düşürmeyi hedefleyerek anlaşma imzalandı. Türkiye'de bu anlaşmayı imzaladı TBMM'de kabul edildi. Fakat gelişmiş ülkelerin hazır olduğu süreci herkese kabul ettirmeye çalıştılar "Yeşil Enerji" adı altında bu anlaşma gelişmekte olan ve gelişmemiş ülkeleri  durumları kötüyken daha kötü bir duruma getirdi. Enerji pahalanması taşımacılıktan , ısınmaya , gıdaya , elektriğe vb. hayatın her alanına yansıdı.

Bu gelişmeler kısaca alım gücünü  olumsuz derece etkiledi. Hayat pahalılığı küresel olarak arttı ve G20  dışında kalan her ülkeyi daha fazla vurdu. Mülkiyetsiz toplum ise  küresel şirket imparatorluklarına yaradı. Örnek olarak  ABD içerisinde dev bloklar halinde on binlerce daire sahibi olan  ve bunları kiraya veren şirketler bulunmaktadır .Kişi ile yani ev sahibiyle değil , şirket ile muhatap olunuyor. Bu küresel projenin iyi gibi gözükse de kötü bir projedir. İnsanların toprağa kendilerine özel aidiyet duygularını yok edip , tamamen tek tip hayat yaşayan bağımsız bireyler oluşturmaktır. Bunu aşama aşama salgınla insan ilişkilerinde set çektiler sıra ise insanların hayat standartlarını kontrol etmeye geldi. Türkiye'de ise diğer ülkelerdeki gibi yaygın olmasa da yavaş yavaş ülkemize küresel konut kiralama şirketleri gelmeye başlamıştır. ABD 'li bir şirket bunun için görüşmelere  ve konut alımı yapmaya başlamıştır. Yakın zamanda haberlerde görürsek şaşırmayalım. Zamanla yeni araba kiralama şirketleri artacak hatta giysiler bile günlük kira sistemi ile kişilere sunulacaktır.

Bunların nedeni fiyatların artması ve artan fiyatların inmemesi. İnsanların araba ve ev almaları hayal  olacaktır. İşte tam burada Mülkiyetsiz Dünya ile insanların ne arsası , ne evi,  ne arabası olacak. Bir toplum içerisinde bulunduğu bölgeye bireyden topluma ülkeye bayrağa ve dolaylı olarak aile aidiyet kavramı yok olacak. Köksüz bağımsız insan tipi oluşturulacak. İnsanları bunu sisteme mecbur kılacaklar. Zamanla itaat eden bir kilitler haline dönüştürecekler. Hayatlarımızı , gıdalarımızı , sosyal statümüzü belirleyenlerde küresel şirketler olacak. Bu yüzden günümüz geleneksel siyaset kalmayacaktır. İktidar şirketler olacaktır.

Toplum içerisindeki her olay daha kolay yönetebilen ve istenildiği gibi yaşayan kontrolü kolay toplumlar içindir. Gelecekte Mülkiyetsiz ve Küreselleşen Dünyayı daha net göreceğiz. 

KANAL TANITIM VİDEOSU:






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KALANŞO ÇİÇEĞİ

         Kalanchoe, çok yıllık ve genellikle saksı bitkisi olarak yetiştirilen, hoş görünümlü bir bitkidir. Renkli çiçekleri ile tanınan Kal...