13 Nisan 2022 Çarşamba

Çin'deki Karantinada Son Durum


Çin'in ekonomi damarlarından olan 27 milyona yaklaşan insan sayısıyla Şanghay şehri karantina altına alındı. Tüm dünyada normalleşme hızla devam edip , tedbirler kaldırılırken  Çin'den son durumlar hiç iç açıcı değil. Korona vakası çıktığını için karantina kararını aldık açıklaması yapılsa da  başka iddialar  mevcut.

  Özellikle yeni tür virüs kaynaklı salgın hastalığın çıktığını ve acil karantinaya aldıklarını iddia eden teoriler bulunmaktadır. Başka bir iddia ise Şanghay halkının özellikle geceleri uğultu şeklinde seslerin etkisi altında kaldıkları iddiası var. Bununda Çin'in kendi insanları üzerinde yaptığı  frekans deneylerine  yoran teorisyenler var ve bunun sonucunda insanların  hastalık belirtileri gösterdiği iddia edilmektedir. Çin o kadar sert önlem alıyor ki pencereleri açıp birlikte özgürlük şarkıları söylemeyi bile yasaklamıştır. İnsanlara hayatta kalacak kadar yiyecek ve içecek tedarikini bizzat hükümet yetkilileri yapıyor bulundukları bina alanlarından , ortak bahçelere çıkmaları bile yasaklandı. İnanılması güç ama  kapanmayı süresiz  olarak açıkladılar.


Çin'in korona döneminin başından beri uyguladığı sert 'sıfır vaka' politikası pek işe yaramıyor gibi. Küresel ve  ülkesi açısından yapılanlar ekonomi piyasalarına daha çok zarar vermektedir. Örnek olarak İsrail devletinin aceleci tavrını gösterebilirim. İsrail 3 doz olarak hızlı şekilde halkını aşılayıp normale çok hızlı dönüş yaptı fakat yine de  vakalar çıkmaya devam etti. Kısacası ne Çin gibi kapanmak ,  ne de İsrail gibi tam aşı yapılması çaredir. Toplumsal bağışıklığın normal insan yaşantısı sürecinde olacağını düşünenlerdenim. Küresel olarak kapanmanın bağımsız bilim insanlarının araştırmaları sonucunda vakalar üzerinde %1 etki bile yapmamıştır. Kapanmanın  işe yaradığı konular insanların parasızlık , işsizlik ve psikolojik sorunlarını daha çok arttırmak olmuştur.

Dünyada savaşlar devam etmesine rağmen Çin den gelen bu haberle  gözler Çin'e çevrilmiştir. Çünkü dünyanın  başka bir hastalığı kaldıracak ekonomik siyasi veya psikolojik hiçbir gücü kalmamıştır. Ama Bill Gates ' in açıklanmalarından başka bir hastalığın yakın zamanda tekrar çıkacağına işaret etmektedir. Hem siber hem biyolojik savaşlar dönemindeyiz ve bunun tehlike derecesi gün gittikçe artacaktır. Çin , dünyadan çok şey saklıyor en azından ben öyle düşünüyorum. İleri de gün gün bunlara beraber şahitlik edeceğiz. Çünkü Yeni Dünyanın kalbi Çin'de.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KALANŞO ÇİÇEĞİ

         Kalanchoe, çok yıllık ve genellikle saksı bitkisi olarak yetiştirilen, hoş görünümlü bir bitkidir. Renkli çiçekleri ile tanınan Kal...